Hoppa till innehåll

3. Traditionellt hantverk möter digital teknik

Hitta nya sätt att utveckla produkter
Period
4-5 april

Anmäl dig här:
Mejla info@openwood.se

Tanken med traditionellt hantverk möter digital teknik är att utveckla nya och innovativa design- och produktionsmetoder, baserade på befintlig kunskap. Det gör vi genom undersökande workshoppar kring hur traditionell kunskap kan föras in i modern produktutveckling och tillverkning för att höja värdet av produkterna.

Du som deltagare tar med dig ett projekt att utgå ifrån – det kan vara reellt eller fiktivt så länge det är representativt för ditt eller ert sätt att arbeta.

Ett utbyte mellan tradition och teknik

Under workshopparna kommer en grupp tillsammans att analysera hur traditionellt hantverk kan appliceras för att förhöja värdet av produkten, och sedan matcha det mot digital teknik för att se hur tillverkningen kan bli mer rationell.

Aktiviteten är fokuserad på träprodukter och vänder sig främst till designers och producenter men är öppen för alla som vill fördjupa sig i ämnet.

 

Aktivitetsledare

Oskar Jacobsen

Möbeldesigner och utbildare som rör sig mellan hantverk, konst och design med fokus på praktiskt och teoretiskt utforskande. Driver eget möbelsnickeri vid sidan av handlednings- och utbildningsuppdrag för Medborgarskolan och HDK Steneby.

För att delta i aktiviteten, mejla oss på info@openwood.se. Var tydlig med vilken aktivitet det gäller och glöm inte att nämna hur många deltagare ni blir.