Hoppa till innehåll

5. Cirkulär designmetod

Mer hållbar produktion och konsumtion
Period
21-22 September

Anmäl dig här:
Mejla info@openwood.se

Tanken med cirkulär designmetod är att sänka trösklarna för att få in cirkularitet i den tidiga fasen av en designprocess. Det är ett sätt att stärka omställningen till en hållbar produktion och konsumtion i möbel- och inredningsbranschen.

Designprocesser har länge visat sig vara effektiva för att utveckla produkter och processer med hög måluppfyllelse. Nu tar vi nästa steg och utvecklar designmetoden genom att integrera den med verktyg för cirkularitet.

Bygger på tidigare utvecklingsprojekt

Basen i den här aktiviteten är hämtad från utvecklingsprojektet Cirkulära affärsmodeller för möbelbranschen. Vi har byggt vidare på det projektet för att göra det mer konkret och pedagogiskt, bland annat genom att ta med oss kunskap och erfarenhet från undervisning i möbeldesign.

Vi har också paketerat allting på ett sätt som svarar mot det arbete som designers, formgivare, inredningsarkitekter och arkitekter utför i praktiken.

Här riktar vi fokus mot de tidiga faserna i designmetoden och formulerar frågeställningar som säkerställer slutna materialflöden, resurseffektivitet och långa produktcykler.

Aktivitetsledare

Matilda Hunyadi

Prisbelönt designer som driver eget möbelvarumärke efter ett förflutet som produktdesigner. Med stort intresse för historisk form tolkar hon gärna allmoge med digitala tillverkningsmetoder som CNC, och hämtar inspiration ur den folkliga möbeltraditionens tids- och materialeffektivitet.

Håkan Olsson

Industridesigner med över 30 års erfarenhet från arkitekt- och teknikkonsultbranschen. Han är medförfattare till verktyget Cirkulär Designbrief och jobbar till vardags som senior industridesigner på Cliff Design.

För att delta i aktiviteten, mejla oss på info@openwood.se. Var tydlig med vilken aktivitet det gäller och glöm inte att nämna hur många deltagare ni blir.