Hoppa till innehåll

6. Slow sustainable manufacturing

Höj värdet på det som tillverkas
Period
11-12 maj

Anmäl dig här:
Mejla info@openwood.se

Tanken med slow sustainable manufacturing är att förstå var i en process man kan bromsa materialflöden för att höja värdet på det som tillverkas. Vilka utvecklingsinsatser kan vi hitta genom ny kunskap? Syftet är att bidra till produktion av möbler med längre livslängd.

Du som deltar kommer att arbeta både praktiskt och teoretiskt med utforskande, prövande och analyserande för att se var värden skapas och var materialflöden kan bromsas. Här ser vi på hela produktprocessen från ax till limpa, med början i materialet och hela vägen till färdig prototyp.

Varför behövs slow sustainable manufacturing?

Vi ser ett problem i den typen av rationalisering som bygger på att sänka produktionskostnaden genom att göra saker snabbare och med en mindre insats av resurser, vilket i sin tur leder till mer generella produkter. Med slow sustainable manufacturing vill vi visa att det finns andra vägar att gå.

Du som är deltagare tar med dig ett projekt hit som vi tillsammans analyserar och bearbetar i en arbetsgrupp.

Aktiviteten bygger också på workshoppar där vi undersöker hur värdet i möbler och inredningsprodukter kan utvecklas genom att sänka materialflödet i processerna.

Aktivitetsledare

Thomas Nyström

Designer, lärare och forskare som i över 20 år fokuserat på design för hållbar utveckling och cirkulär ekonomi. Samarbeten med flera olika aktörer i den svenska inrednings- och möbelbranschen har gett honom bred förståelse för utmaningar kring mer cirkulära produkter.

För att delta i aktiviteten, mejla oss på info@openwood.se. Var tydlig med vilken aktivitet det gäller och glöm inte att nämna hur många deltagare ni blir.